Країни ЄС отримають ще 3,5 млрд євро на українських біженців

  • 08:49
  • 14.10.2022

Країни Євросоюзу, які приймають українських біженців, отримають на їхнє утримання додаткові 3,5 мільярда євро. Кошти надійдуть із так званого Європейського фонду регіонального розвитку. Країни ЄС домовилися про це в четвер, 13 жовтня, схваливши пропозицію Єврокомісії. Європарламент дав добро раніше.

У квітні нинішнього року країни ЄС отримали 3,4 мільярда євро на розміщення біженців з України. Тоді кошти виділили з так званого фонду React-EU-Paket, створеного для подолання наслідків коронавірусної кризи. Вони призначалися насамперед для країн, що межують з Україною, оскільки вони прийняли найбільшу кількість біженців. За час війни Росії проти України з країни, за даними ООН, до Європи виїхали понад 7,6 мільйона українців.

До Німеччини з початку російського збройного вторгнення в Україну до кінця серпня прибули майже мільйон українських біженців. За даними федерального статистичного відомства, більшість українських біженців прибули в перші місяці після початку війни. Так, за березень німецька влада зареєструвала 431 тисячу, а у квітні - 198 тисяч випадків. Відтоді кількість українців, які прибувають до Німеччини, почала знижуватися. У липні до ФРН приїхало 58 тисяч, а в серпні - 70 тисяч українців. Статистики вказують, що в серпні поточного року Україна залишалася головною країною, звідки прибували біженці до Німеччини. Водночас статистичні органи зафіксували близько 78 тисяч випадків повернення в Україну.

Нагадаємо, в України є лише 10% від потреби в засобах протиповітряної оборони.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

26 квітня 2024
25 квітня 2024