В України є лише 10% від потреби у ППО – Зеленський

  • 21:16
  • 13.10.2022

В України є лише 10% від потреби в засобах протиповітряної оборони.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський, відповідаючи по відеозв'язку на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи на запитання присутніх.

– В нас є своя протиповітряна оборона. Але її замало. Ми боремося з великою державою територіально і великою за обсягом техніки  та ракет, – зазначив він.

Глава держави нагадав, що по Україні з боку Росії було 130 ударів крилатих ракет впродовж двох діб, застосувуються десятки дронів. Президент України повідомив, що за минулий день і ніч збито близько 40 ворожих дронів.

– Сьогодні вночі дев'ять дронів ми збили, а вчора ми збили біля тридцяти, – сказав він.

Він зазначив, що Україна хоче, щоб була можливість закрити небо. При цьому нагадав, що Німеччина надала Україні першу систему протиповітряної оборони, а США підтвердили свою підтримку в цьому напрямку. 

– Ми дуже хочемо, щоб ця підтримка була в рази більша. Ми очікуємо від Франції і Італії також потужних кроків, де б вони нам допомогли. В нас є 10% від того, що нам потрібно, – сказав Зеленський.

Нагадаємо, 15 європейських країн-членів НАТО розпочали проект зі створення найкращої європейської системи протиповітряної оборони.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

27 квітня 2024
26 квітня 2024