Україна розпочала вирішальну битву за південь, яку необхідно закінчити до зими, - FT

  • 15:55
  • 05.10.2022
1658913261-5577

Україна розпочала вирішальну битву за території на півдні країни і вона має закінчити її до того, як зима принесе несприятливі умови для контрнаступу.

Про це повідомляє Financial Times.

– Бойовий сезон добігає кінця. Українці взяла верх, і їм потрібно продовжувати використовувати свою перевагу, - заявив демократ із сенатського комітету з міжнародних відносин Кріс Мерфі.

За словами офіційних осіб, українським силам необхідно терміново відбити південь до зими, бо земля в регіоні не промерзала останні три роки, а це означає, що місцевість незабаром стане дуже брудною. А за таких умов буде важко маневрувати і доведеться використовувати основні дороги, що означає бути назахищеним від атак.

– Безумовно, дуже важливо швидко просуватися зі звільнення окупованої території, бо є відчуття, що зміни погоди обмежуватимуть подальші активні бойові дії у цьому регіоні, - зазначив колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко.

За оцінками військових чиновників та аналітиків, Україна може звільнити Херсон до середини листопада.

При цьому наголошується, що незважаючи на низький моральний дух росіян, Москва зміцнила свої позиції на півдні, що робить будь-який український наступ складнішим.

– Українцям потрібно подумати, використовуючи свою розумну, гнучку спеціальну підготовку, яку вони отримали від нас і наших союзників, щоб зрозуміти, як маніпулювати росіянами, щоб вони поступилися деякою перевагою на землі, - заявив колишній високопосадовець Пентагону Евелін Фаркас.

Нагадаємо, українські військові звільнили вже 1534 населених пунктів, що розташовуються в Донецької, Луганській, Миколаївській, Харківській та Херсонській областях.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024