Європа готова пройти зиму без російського газу - Bloomberg

  • 18:28
  • 27.09.2022
1653926584-4963

Цієї зими Європа може імпортувати майже на 40% більше скрапленого газу ніж торік, завдяки чому вдасться компенсувати поставки газу з Росії.

Про це свідчать дані Bloomberg.

У звіті Bloomberg зазначається, що регіон може протягом майбутньої зими імпортувати майже на 40% більше скрапленого газу, ніж торік, а також збільшити закупівлі наступного літа приблизно на 14%, щоб відновити втрачені запаси.

Тому на тлі падіння попиту на газ через високі ціни на енергоносії цих поставок достатньо, щоб покрити повну зупинку потоків російських трубопроводів з 1 жовтня.

Зазначається, що для отримання додаткового палива європейським покупцям доведеться купувати на спотовому ринку на 90% більше СПГ, ніж вони забезпечили за довгостроковими контрактами, що ще більше посилить конкуренцію з Азією. Це підтримає світові ціни на газ, які різко зросли після того, як Європа намагалася зменшити свою залежність від Росії після її повномасштабного вторгнення в Україну наприкінці лютого.

Нагадаємо, для українських військових уже надходять великі партії зимової форми. Питання з її забезпеченням вирішиться вже через декілька тижнів.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

19 березня 2024
18 березня 2024