Питання зимової форми для ЗСУ вирішиться через кілька тижнів - Міноборони

  • 11:23
  • 27.09.2022

Для українських військових уже надходять великі партії зимової форми. Питання з її забезпеченням вирішиться вже через декілька тижнів.

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

– Зараз тема забезпечення зимовим одягом дуже схоже розвивається у соцмережах, як було свого часу із бронежилетами. Їх вже у запасі є 135 тисяч. Тобто не просто забезпечення, а ще й запас. Така сама ситуація із зимовим одягом, - зазначила вона.

За словами Маляр, для українських бійців уже надходять великі партії зимового одягу: «Декілька тижнів — і ця тема зникне з обговорення. Її буде розв’язано».

Маляр пояснила, що до повномасштабного вторгнення РФ професійна армія України становила 215 тисяч бійців, а з початком війни було мобілізовано було сотні тисяч людей, яких треба забезпечити.

– У жодного виробника — ні в українського, ні в західного — немає в такій кількості одягу в стоку, щоб просто купити і привезти… Повністю контракти, які необхідні для забезпечення зимовим одягом, укладено. Зараз тривають питання логістики і відшивання цієї форми, - зазначила заступниця міністра оборони.

Нагадаємо, повітряні сили показали знищення іранського дрону, що летів до Миколаєва.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024