На півдні у росіян є проблеми з воєнною активністю - Гуменюк

  • 14:26
  • 23.09.2022
1663049504-9830

Начальник об’єднаного координаційного штабу прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що за минулу добу на південному напрямку є досить суттєві влучання по окупантам.

Про це вона повідомила в ефірі інформаційного телемарафону.

– В нас є досить суттєві влучання за минулу добу – це пункти управління, командні пункти і райони зосередження техніки, озброєння і людей. Але ми не бачимо ще результатів, тому що вони дорозвідуються. Зрозуміло, що на окупованій території важче підрахувати такі здобутки. Але дуже вдячні місцевому населенню і руху спротиву. Вони нам в цьому допомагають. Впевнена, що до вечора звіт буде досить потужний, - сказала вона.

За її словами, в окупантів останнім часом є проблеми з воєнною активністю. Окупанти зараз «намагаються щось зображувати, щоб всі думали, що є воєнні і є активність».

– Хоча насправді бої ідуть запеклі, Південь є Південь. І в нас досить спекотно, незважаючи на те, що погода трошки похолоднішала. Вогонь іде з одного боку і з іншого, але ворог все ж таки поступається. Поступово-поступово території ми закріплюємо за собою, і це його (ворога – прим.) напружує. Відповідно обстріли стають то менші, то більші, в залежності від того, яку кількість боєкомплекту ми уразили, наприклад, за ніч, - додала Гуменюк.

Нагадаємо, Збройні сили України минулої доби ліквідували ще 550 російських окупантів. Усього з початку повномасштабного вторгнення в Україну втрати Росії становили 56 060 військовослужбовців.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

19 квітня 2024
18 квітня 2024