Миколаївська ілюстраторка створила артлистівки серії «Міста України»

  • 15:17
  • 29.08.2022

У серпні Укрпошта запустила у продаж артлистівки серії «Міста України»/«Cities of Ukraine». Їхня авторка — ілюстраторка Анна Максименко. Жінка родом з Донецька. До Миколаєва переїхала вісім років тому, пише Суспільне.

Серія листівок присвячена українським містам: Миколаєву та Харкову, Одесі та Львову, Дніпру та Києву.

– Також є листівка «Україна», на якій можна знайти найвідоміші символи всіх цих великих міст. Це перша частина проєкту зі створення великої серії ілюстрацій з українськими містами, яку авторка презентувала ще до війни,  розповів керівник миколаївської дирекції АТ «Укрпошта» Єгор Косоруков.

Проєкт «Ілюстрації міст України» був завершений у лютому 2022 року. Авторка цю ідею захотіла реалізувати для свого портфоліо. Їй погодились допомогти подруги: Олена Вальчук (Миколаїв), Таїсія Архіпова (Миколаїв) та Олена Ельяшевська (Львів).

За словами дівчат, одразу загорілися пропозицією Ані та долучилися до проєкту, який в такий оригінальний спосіб розказує світу про українські міста.

– Крім того, ми з різних куточків України й було дуже цікаво побачити свої міста очима один одного та дізнатися нове,  сказала Олена Ельяшевська.

Як розповіла ілюстраторка, кожен предмет на картинці несе інформацію про місто. Які елементи брати до картини, підказували люди через мережу інтернет. Наприклад, у Дніпрі треба було додати ракету, так порадили її мешканці, або тремпель у Харкові.

– На роботу з одним містом витрачала близько трьох тижнів часу. Найважче було малювати Україну: якою її малювати? Це ж не місто, а вся держава. Не хотілось, як у підручниках історії, а сучасно. Тому зобразила і статую Незалежності України, і гори, і море,  поділилася Анна Максименко.

Миколаївська ілюстраторка створила артлистівки серії "Міста України"

Листівка Анни Максименко. Фото: Укрпошта

Придбати листівки з серії «Міста України»/«Cities of Ukraine» можна у відділеннях Укрпошти.

– Листівки, випущені під час війни, дуже оперативно завоювали свою аудиторію. В основному купують в комплекті із марками для приватних колекцій. Значна кількість листівок прямує за кордон. Остання колекція «Міста України» тільки поступила у продаж, тому оцінювати зацікавленість поки що зарано,  розповів керівник миколаївської дирекції АТ «Укрпошта» Єгор Косоруков.

За словами Анни Максименко, кошти, отримані від реалізації проєкту, передасть на потреби Збройних сил України.

– Думаю, що продовження обов’язково буде. Я хочу, щоб мої ілюстрації принесли якомога більше користі. Я вирішила передати кошти на ЗСУ, а дівчата мене у цьому підтримали. Можливо, це не така велика сума, тому буде і продовження, — сказала Анни Максименко.

Нагадаємо, Кім анонсував зміни на херсонському напрямку і закликав не піддаватися на провокації.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024