Данія надасть Миколаєву техніку для відновлення інфраструктури

  • 20:27
  • 19.08.2022
photo_2022-08-16_16-57-24

Данія надасть Миколаєву необхідну техніку для першочергового відновлення, зокрема екскаватори, самоскиди та навантажувачі. 

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад та територій України, передає Укрінформ.

– Продовжуємо співпрацю з Данією — навіть війна не спинила її. Маємо чергові практичні результати: Данія надає Миколаєву необхідну техніку для першочергового відновлення, зокрема екскаватори, самоскиди та навантажувачі, — йдеться в повідомленні.

Як зазначають у Мінрегіоні, під час зустрічі з міністром у справах міжнародного розвитку Данії Флемінгом Меллером Мортенсеном міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов також повідомив, що є домовленість про виділення коштів на підтримку міста Кременчук у підготовці до зими.

Також Чернишов підтвердив попередні домовленості щодо виділення близько 100 млн данських крон на реалізацію спільних проєктів Nefco та Danida.

Як повідомлялося, до опалювального сезону 2022/2023 в Україні готово близько 70% мереж та інших об'єктів системи житлово-комунального господарства. За словами міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, в громадах, які постраждали через російську агресію, розпочато відновлення об'єктів теплокомуненерго. Міністр нагадав, що опалювальний сезон розпочинається близько 15 жовтня з урахуванням погодних умов.

Нагадаємо, на Миколаївщині частково пошкоджено або знищено 9,5 тисяч цивільних об'єктів.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

26 квітня 2024
25 квітня 2024