Україна та Туреччина підписали меморандум про післявоєнну відбудову

  • 19:52
  • 18.08.2022

Україна та Туреччина підписали меморандум про післявоєнну відбудову. Анкара допоможе відновити частину зруйнованої інфраструктури, у тому числі мости.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури та Офіс президента.

Меморандум з боку України підписав міністр інфраструктури Олександр Кубраков, а з боку Туреччини - міністр торгівлі Мехмет Муш. Це сталося 18 серпня під час візиту турецького президента до Львова.

Таким чином Туреччина погодилася допомогти Україні відновити зруйновану під час війни інфраструктуру.

– Ми вдячні турецьким партнерам за наміри у співпраці щодо відбудови зруйнованої Росією інфраструктури. Сприяє цьому і великий досвід участі турецького бізнесу у будівництві доріг та мостів, зокрема це стосується наших мегапроєктів - Запорізького та Кременчуцького мостів, - заявив Кубраков.

Найближчим часом буде створена спільна група, яка буде залучати турецькі інвестиції та працюватиме над конкретними проектами. До відбудови можуть приєднатися держоргани і бізнес Туреччини, які будуть також надавати консультаційну та технічну допомогу.

Почати відбудову планують з мосту в селі Романівка Київської області, який з’єднує Бучу та Ірпінь зі столицею.

Нагадаємо, сьогодні до Львова прибув президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган. Він провів зустріч з Володимиром Зеленським.

Також лідер України зустрівся з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

29 березня 2024
28 березня 2024