Заступник командира 63-ї бригади ЗСУ Чорний: Миколаїв росіянам не по зубах

  • 18:13
  • 24.07.2022
IMG_3435

Південь України від російських окупантів захищають не лише військові, а й місцеве населення.

Про це в інтерв'ю інтернет-виданню «Гордон» розповів заступник командира 63-ї механізованої бригади ЗСУ полковник Вадим Чорний.

– Поки що Миколаїв росіянам не по зубах. Вони не змогли взяти його в лютому – березні, не змогли його захопити. А тепер вони його тим більше не візьмуть. І до Одеси вони не дійдуть, – заявив Чорний.

За його словами, українські військові надійно тримають оборону у південному регіоні.

– Ми знаємо, навіщо тут стоїмо. Ми знаємо, що стоїмо за нашу землю, за нашу незалежність, за свободу. І ми не підемо звідси, поки останній окупант не покине нашої землі в будь-якому вигляді. Настрій у нас бойовий, – сказав полковник.

Він наголосив, що не лише армія, а й цивільне населення захищає Україну.

– Пишаюся героїзмом наших людей. Узяти звичайного діда, який тут, в Миколаївській області, «коктейлями Молотова» підпалив російський «Град». І таких історій дуже багато. Вони тільки посилюють нас як націю. Навіть ті люди, які виїхали, намагаються, будучи біженцями, знайти можливість допомагати. Тобто всі працюють на перемогу. Не тільки військові захищають. Усі люди – молодці. І в цьому наша сила. У єдності, – наголосив Чорний.

Нагадаємо, станом на 24 липня з початку російського вторгнення на Миколаївщині пошкоджено частково або повністю 7866 цивільних об'єктів.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

26 квітня 2024
25 квітня 2024