Відновлення водопостачання в Миколаєві: Сєнкевич розповів про результати наради в Держагенстві

  • 10:20
  • 13.10.2024
462627446_1088912856127540_1741162485908707378_n

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич зустрівся з новопризначеним керівником Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Сергієм Сухомлином з питання відновлення питного водопостачання в місті Миколаєві.

Про деталі зустрічі мер Миколаєва розповів в своїх соцмережах.

«Ми розуміємо, що будівництво трубопроводу розпочнеться вже найближчим часом, як і обіцяв Президент Володимир Зеленський. Зауважу, що місто не впливає на це будівництво, адже воно буде проходити за межами Миколаєва, але ми включені у процес. І вже домовились про наступні кроки».

Фактично, проєкт з відновлення водопостачання розділено на декілька частин: будівництво нового водопроводу та модернізація існуючих очисних споруд.

Саме тому в держагенстві пройшло дві зустрічі, зокрема і за участі керівника Миколаївської області Віталія Кіма.

Під час другої зустрічі більш детально проговорили питання модернізації існуючих очисних споруд «Миколаївводоканал».

«У зв'язку з тим, що на річці Дніпро після підриву Каховської ГЕС змінилися показники по воді, потрібно побудувати за новітніми стандартами наші системи водоочистки. Крім того, це треба і для того, щоб використовувати воду з інших водойм. Сьогодні ми вивчили технічні нюанси та отримали завдання. Разом зі французькою компанією EgIS найближчим часом ми отримаємо техніко-економічне обґрунтування на будівництво очисних споруд «Миколаївводоканалу», - пояснив Сєнкевич.

Важливо розуміти, додає мер, що основне питання – це не лише пошук фінансування і оплата самого будівництва. Для місцевої влади головне, щоб миколаївці після цього не платили захмарну ціну за водопостачання та водовідведення.

Новини

13 жовтня 2024
12 жовтня 2024