«Миколаївводоканал» хоче реконструювати ділянку каналізаційного колектору на Садовій – на розробку ПКД передбачено майже півмільйона гривень

  • 12:22
  • 27.07.2024
12d5c364cbd8fdb35c10e6184da9d09a.i999x999x670

КП "Миколаївводоканал" оголосив тендер на розробку проєктно-кошторисної документації для реконструкції ділянки самопливного каналізаційного колектору по вулиці Садовій від вулиці Потьомкінської до вулиці Чкалова.

Про це свідчать дані системи публічних закупівель Prozorro.

Очікувана вартість розробки ПКД складає 479 тисяч 471 гривню. До 9 серпня триває процес подачі тендерних пропозицій, а на 12 серпня заплановано проведення аукціону.

Розробити ПКД треба до 31 грудня 2024 року. В технічній документації зазначено, що підставою для проєктування є аварійний стан існуючої мережі в зв'язку з довготривалою експлуатацією, що підтверджується дефектним актом від 3 липня 2024 року. Реконструкція каналізаційного колектору має відбуватись в одну чергу. Зокрема в ПКД має бути передбачено, що:

– заміна частини каналізаційного колектору від вулиці Потьомкінської до вулиці Севастопольської з виконанням будівельно-монтажних робіт має проводитись безтраншейним методом, санація трубопроводів проводиться способом "труба в трубу", або з частковим розкриттям та без демонтажу старого трубопроводу. Матеріал - пластмасові труби. Діаметри трубопроводів для санації приймаються за розрахунком з обґрунтуванням, залежно від діаметрів існуючіх мереж (орієнтовно внутрішнім діаметром 500мм) Простір між старою і новою трубою потрібно заповнювати цементно-піщаною сумішшю або іншими наповнювачами для розподілу навантаження і відновлення стійкості;

- заміна частини каналізаційного колектору від вулиці Севастопольської до вулиці Чкалова з виконанням будівельно-монтажних робіт проводитиметься траншейними методами із застосуванням розриття та розширення траншей. Матеріал - пластмасові труби, внутрішнім діаметром 600мм. При закладанні каналізаційних пластмасових трубопроводів та футлярів необхідно враховувати кільцеву жорсткість труб.

Термін експлуатації має бути 50 років.

Новини

18 жовтня 2024
17 жовтня 2024