Чіткий «План перемоги» від Зеленського змотивує миколаївців йти воювати, — Кім

  • 16:59
  • 17.10.2024
кім

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім заявив, що попри посилення мобілізаційних заходів, військовозобов’язані чоловіки не йдуть служити через низьку мотивацію.

Про це він повідомив в етері «Новини.LIVE».

Зокрема, Віталій Кім зазначив, що кількість блокпостів в області зменшилася:

«Скажімо так, мені ставлять завдання по мобілізації, які я маю виконувати, люблю я це чи не люблю. Блокпости ми навпаки зменшуємо, кількість відпрацювань — збільшуємо по області. Питання не в кількості, а в якості. Тому що зараз, якщо ми виконуємо завдання, дуже багато підрозділів не приймають бійців, оскільки в них слабка мотивація. Тому ми намагаємося працювати через рекрутингові центри, підбирати людей, які хочуть та можуть. Це велика проблема, тому що війна йде вже тривалий час, і більшість наших миколаївців, пішли добровольцями. Не буду називати цифри, і хто там зараз служить. Питання тим, хто не хоче — і це треба робити. Тому ми сконцентровані на тому, щоби відпрацьовувати більше по якості мобілізацію».

На його думку, люди будуть готові захищати країну, коли з'явиться чіткий План перемоги.

«Сьогодні президент (Володимир Зеленський, — прим.) презентував «План перемоги». Я вважаю, якщо в нас буде затверджений чіткий «План перемоги», ми будемо розуміти, що в нас є можливість в конкретні терміни перемогти, то людей значно додасться. Тому що просто це втома людей, які в інформаційному полі, в тому числі російське ІПСО», — додав Віталій Кім.

Новини

17 жовтня 2024
16 жовтня 2024