В Україні перша приватна школа операторів дронів отримала сертифікат

  • 07:17
  • 17.10.2024
FooVtng7ypI0EOsjMywtg9DNI3g2hT5yX9OY6sAE

В Україні перша приватна школа операторів дронів отримала сертифікат в рамках експериментального проєкту — офіційний дозвіл від Міноборони по новій процедурі першою отримала Global Drone academy.

Про це пише очільник Мінцифри Михайло Федоров.

Школа працює ще з 2022 року і з того часу випустила понад 3700 операторів БпЛА, серед учнів — цивільні та військові ССО, ГУР, СБУ та ЗСУ.

Нагадаємо, 1 жовтня Кабмін ухвалив постанову, яка дозволяє сертифікувати приватні школи з навчання операторів дронів. Випускник такої школи отримує військово-облікову спеціальність, яка дозволить далі йти служити у військо за конкретним напрямом.

«Це збільшить попит на навчання і стимулює відкриття ринку. Підприємці будуть зацікавлені в тому, щоб покращувати якість навчання, адже майбутні оператори обиратимуть школу за характеристиками та відгуками. Офіційна сертифікація вплине і на якість освіти, адже щоб отримати дозвіл, треба відповідати чітким критеріям, — пише Федоров.

Наприкінці липня в Україні створили офіційні професійні стандарти для операторів безпілотних літальних апаратів. Це допоможе визначити, які знання та навички потрібні для роботи з дронами, а також підвищити безпеку і професійність у цій галузі.

Новини

17 жовтня 2024
16 жовтня 2024