У Миколаєві погасили марку до старту футбольного турніру Євро-2024

  • 09:52
  • 14.06.2024
1920_4471_P1DRSGxqJl

У Миколаєві 13 червня погасили марку "Україно, вперед!", яка зображує футбольний м'яч з логотипом Української асоціації футболу, а також представили конверти і листівки із цієї серії. Продукцію розробили, щоб підтримати національну збірну України з футболу, яка зіграє свій перший матч у Німеччині в фінальному турнірі Євро-2024.

Про символізм та особливості поштової продукції кореспондентам Суспільного розповів керівник відділу поштових послуг Миколаївської філії Укрпошти Дмитро Маляс.

Особливості марки "Україно, вперед!"

На художньому конверті зображено гравця національної збірної України з футболу, в лівому нижньому куті написано "Перший день" українською та французькою мовами. Тираж конверта першого дня — 30 000 примірників, як і у листівки, яка повторює сюжет поштової марки.

За словами Маляса, прототипом чоловіка на конверті виступив футболіст України Михайло Мудрик.

Марка має круглу перфорацію, надрукована на самоклеючому папері у форматі буклета. За словами керівника відділу Дмитра Маляса, тираж марки складає 560 000 примірників.

"Номінал марки — марка U, ціна аркуша марок — 120 грн, вартість однієї марки — 15 грн".

Дмитро Маляс розповів детальніше про виникнення дизайну марки.

"При Укрпошті є своя редакційна рада, туди входять представники акціонерного товариства, представники культури, художники, дизайнери, і приймається колективне рішення, замовляється проєкт, автор що марки, що конверта й листівки — Хрупін", — поділився Маляс.

Починаючи з 2001 року Укрпошта випустила 31 марку на футбольну тематику.

Спецпогашення марки у Миколаєві

Спецпогашення поштових марок відбувається спеціальним штемпелем "першого дня" "Україно, вперед!". Такі заходи відбуваються сьогодні у всіх регіонах України. На штемпелі зображено тризуб з футбольним м'ячем всередині, по колу над ним напис "Україно, вперед!", місто Миколаїв, індекс 54008, дата проведення спецпогашення — 13 червня 2024 року.

На погашенні були присутні члени комісії, а саме — випускник ліцею Героїв Крут та вихованець спеціалізованої ДЮСШ олімпійського резерву "Миколаїв" Олексій Мавродій, заслужений майстер спорту України, гравець збірної України з вадами слуху та чемпіон Європи Сергій Баєв, голова Асоціації футболу Миколаївської області Олександр Пасічний, перший заступник голови Асоціації футболу Миколаївської області Олександр Балакін та директор з розвитку мережі Миколаївського та Херсонського регіонів АТ Укрпошта Володимир Очеретнюк.

"Для мене важливо щоб перемогла Україна, щоб все це скоріше закінчилось", — наголосив чемпіон Європи Сергій Баєв, для котрого "Україно, вперед!" стала першою у колекції марок.

На поштових конвертах та марках члени комісії залишили свої підписи і відбиток штемпеля "Україно, вперед!".

Новини

22 червень 2024
21 червень 2024