На Миколаївщині стався конфлікт між місцевими мешканцями та працівниками ТЦК – його спровокувала жінка, яка лаялася і знімала все на відео

  • 08:51
  • 25.05.2024
Снимок экрана 2024-05-24 в 17.31.51

17 травня у селі Маліївка Березнегуватської ОТГ Баштанського району Миколаївської області стався конфлікт між працівниками ТЦК та місцевими мешканцями. 

Про це повідомляє Миколаївський обласний ТЦК та СП

"Стикаємося з тим, що деякі громадяни нашої держави використовують відеофіксацію взаємодії з військовослужбовцями не для захисту власних прав, а для провокування, закріплення і поширення фактів умисних конфліктів та дискредитації Збройних Сил України! 17.05.2024 у селі Маліївка Березнегуватської ОТГ Баштанського району Миколаївської області з метою забезпечення виконання положень Закону України про мобілізаційну підготовку та мобілізацію перебували військовослужбовці ТЦК та СП", – написали у дописі.

Як зазначається, до військових підійшла невстановлена особа, яка перебуваючи у громадському місці, грубо порушувала громадський порядок, супроводжувала свої дії нецензурною лайкою, перешкоджала роботі ТЦК та знімала це все на відео.

До вказаної особи підключились й інші жителі села Маліївка.

У відомстві підмітили, що згадана вище громадянка навмисно знімає подібні випадки на відео. Це створює прецеденти вважати нормою образи та дискредитацію військовослужбовців.

Окрім цього, попри збереження свободи слова та розповсюдження інформації, поширення в медіа практик образи по відношенню до воїнів закріплює в суспільстві моделі поведінки, невластиві нації, яка бʼється за своє виживання.

"Вкотре наголошуємо, що подібні дії є неприпустимі й щодо військовослужбовців, які несуть службу в ТЦК. Бійці продовжують службу тут після поранень та важкого досвіду, пережитого на фронті", – додали вони.

Також зазначається, що було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 КК України (хуліганство). На даний час триває слідство та з’ясовуються всі обставини правопорушення.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024