Жінок-медиків та фармацевток зобов’язали ставати на військовий облік при працевлаштуванні

  • 14:57
  • 22.05.2024
meduku.webp

Жінки-медики і фармацевтки більше не зможуть влаштуватися на роботу, якщо не перебувають на військовому обліку. 

Таку постанову прийняв Кабінет міністрів України 16 травня, пише Дзеркало тижня.

Затверджений у грудні 2022 року «Порядок організації та ведення військового обліку» N1487 (пункт 51) передбачав, що жінки, які мають медичну або фармацевтичну освіту та не перебували на військовому обліку, зможуть працевлаштовуватися без постановки на облік до 2026 року. Ухвалена урядом нова постанова скасувала цей абзац пункту 51.

Відтепер жінкам-медикам та фармацевткам, які мають відповідну освіту і хочуть влаштуватися на роботу, слід прийти до ТЦК для взяття на військовий облік.

Крім того, керівники державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій повинні повідомляти ТЦК про співробітниць, котрі здобули відповідну освіту, але не перебувають на військовому обліку.

Непрацевлаштовані жінки з медичною або фармацевтичною освітою мають самостійно навідатись до ТЦК з метою взяття їх на військовий облік військовозобов’язаних.

Жінки, які мають спеціальність або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, перелік яких затверджений Міноборони, можуть обирати, чи ставати на облік. Для того, щоб влаштуватися на роботу, їм необов’язково відвідувати ТЦК.

Новини

16 червень 2024
15 червень 2024
14 червень 2024