Жінки Миколаївщини почали опановувати нові професії, щоб перекрити попит об’єктів критичної інфраструктури, — Кім

  • 12:35
  • 22.05.2024
_kim_gettyimages_1241220975__1300x820

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім заявив, що жінки почали опановувати нові професії, щоб задовільнити існуючий попит об’єктів критичної інфраструктури та комунальних підприємств.

Про це він сказав у ефірі телемарафону «Єдині Новини». 

За словами Віталія Кіма, в місті є проблема з кількістю робочих місць. Вільні вакансії також є, але через бронювання «люди бояться офіційно працевлаштуватися». 

— Зараз ми намагаємося перейти у бік жінок. І на професії, які зазвичай були суто чоловічими, зараз навчаються жінки, щоб ми перекрили попит комунальних підприємств та підприємств критичної інфраструктури, — сказав він. 

Очільник Миколаївщини також зазначив, що після того як закон про мобілізацію вступив в законну силу чоловіків на вулицях Миколаєва стало меньше.

— Я не знаю чому. Ми не змінювали порядок, все йде як і йшло, в нас немає пошукових загонів. На мою думку, в нас йде планова мобілізація без перебору. Це вплив медіа, російських заяв про те, що після 18 травня за всіма будуть бігати – цього немає, але люди все одно перестраховуються і після 18-го стало меньше людей. Але я думаю, що за 2-3 дні всі зрозуміють, що нічого не змінилося і життя поновиться, — додав Віталій Кім.

 

Новини

16 червень 2024
15 червень 2024
14 червень 2024