Meta думає над створенням навушників із ШІ та камерами

  • 07:17
  • 15.05.2024
Meta

Компанія Meta зацікавилася розробкою навушників із камерами, які працюватимуть на основі штучного інтелекту. Гендиректор Марк Цукерберг уже переглянув кілька варіантів, але жодним не залишився задоволеним — пише The Information.

У компанії проєкт має назву Camerabuds, розповіли журналістам три нинішні співробітники. Такі навушники можна було б використовувати, щоб ідентифікувати об’єкти чи перекладати з іноземних мов.

Очікувалось, що проєкт затвердять ще в першому кварталі, але працівники знайшли численні потенційні проблеми. Наприклад, довге волосся може закрити камери, які своєю чергою створюють проблеми із конфіденційністю. Камери та акумулятори в навушниках зробили б їх незручними, а ще вони могли б перегріватися.

Навіщо це Meta

Материнська компанія Facebook зацікавилася ШІ-навушниками, адже вважає, що конкуренти також зацікавилися і будуть їх розробляти. 

І це справді так. Гендиректор OpenAI Сем Альтман нещодавно розповів своєму співробітнику, що він і компанія LoveFrom досліджували можливість створення навушників з камерою. Apple також вивчає можливість додавання камер і ШІ у свої навушники. 

Ажіотаж навколо цієї теми підтвердив і Беар Кларк із канзаської компанії Ear Micro, яка розробляє «розумні» навушники та надає дизайнерську підтримку та інжиніринг технокомпаніям. Він сказав, що з ним зв’язувались дві великі технокомпанії стосовно цього, але їхні назви говорити відмовився.

Чи вийде в Meta реалізувати свій задум

У цілому журналісти скептично оцінюють можливості Meta створити такі навушники. Хоча в компанії вже є успішний кейс «розумних» окулярів Ray-Ban, в які нещодавно додали ШІ-помічника, їм також доводилося відмовляти від інших продуктів.

Раніше Meta відмовилася від планів створити лінійку розумних годинників, скоротила плани з розробки окулярів доповненої реальності та скасувала лінійку пристроїв для розумного дому Portal.

Те саме може чекати на проєкт із ШІ-навушниками, вважають журналісти. Адже в конкурентів, таких як Apple чи Google, є перевага: вони вже виробляють навушники, а також телефони, з якими вони органічно поєднуються.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024