На Миколаївщині жителі двох сіл придбали позашляховик для ЗСУ

  • 08:51
  • 22.04.2024
Знімок екрана 2024-04-21 001606

Місцеві жителі сіл Лупареве та Лимани, що на Миколаївщині, придбали з-за кордону автівку для ЗСУ. Позашляховик завантажений продуктами, медикаментами, одягом та різними необхідними речами для військових, згодом відправиться до Краматорська.

Кореспонденти Суспільного 20 квітня поспілкувалися з місцевими та волонтерами з селища.

За два дні селяни зібрали допомогу для військовослужбовців, яка була потім завантажена в салон та багажник позашляховика.

"Я дякую кожному, хто зміг напекти, принести щось, дати на паливо, принести медикаменти, наплести сітки. Коли ми сьогодні перебуваємо в тилу, то ми розуміємо, як важко нашим хлопцям на передовій. Ми недалеко від лінії фронту, де також наші захисники", — каже староста сіл Лимани та Лупареве Наталія Панашій.

Попереду у волонтера Юрія Бешевця понад 700 кілометрів дороги до Краматорська, де і відбудеться передача машини. Позашляховик "Nissan" пригнали з Англії. Автівка 2007 року випуску, з правостороннім кермом, об’ємом двигуна два з половиною літри та механічною коробкою передач.

"У ціні вона нам обійшлась 6400 Євро. Це повністю, з "пригоном", і з сервісом, який їй зробили. Тут всі розхідники замінені. Дуже дякую благодійному фонду "Південь України" і Владиславу Солиці. Вони допомагають приганяти ці машини. Це не перша і не остання автівка", — наголошує благодійник.

Гроші на подібний транспорт допомагають збирати колишні колеги Юрія з-за кордону. За словами волонтера, гуманітарну допомогу, що лежить перед машиною зібрали села Лимани та Лупареве за два дні. Крім того, на території громади є свій цех, де плетуть сітки та шиють речі для військових.

"Всі підхопили цю ініціативу. І, як ви бачите, наразі тут всього повно: випічки нашої домашньої, багато наших виробів, нашого волонтерського центру, сітки й матраци. Багато чого, те що жителі самі, багато консервації. Це те що жилі самі крутили, випікали", — говорить Юрій.

Всього на різні ділянки фронту звідси поїхали понад 30 машин. Після цієї за тиждень відправлять ще одну для бійців 110-ї бригади.

Новини

3 травня 2024
2 травня 2024