Сапери ТОВ «Українські сервіси розмінування» показали свою роботу на Миколаївщині

  • 09:52
  • 20.04.2024
435716192_816741893820959_7453237346018782485_n

З початку 2024 року сапери товариства з обмеженою відповідальністю «Українські сервіси розмінування» розпочали свою діяльність у Миколаївському та Баштанському районах області. Наразі, з метою ефективного провадження своєї діяльності, компанія доставила у регіон три машини механізованого розмінування Bozena 5+.

Так, у середу, 17 квітня, задля ознайомлення представників Миколаївської обласної військової адміністрації, Міністерства оборони України, Міністерства економіки України, ДСНС та військових з процесами механізованого гуманітарного розмінування Миколаївщини сапери товариства провели ряд заходів із вилучення ВНП.

Зокрема, продемонстрували процес проведення технічного обстеження забрудненої ділянки, яка потребує розмінування, а також процес гуманітарного розмінування «Очищення району ведення бойових дій» та виконання робіт на ділянці, яка потребує розмінування даним методом. Крім того, провели роботу з безпілотними літальними апаратами Mavic 3 Enterprise та безпілотними системами розмінування BOZENA 5+.

Участь у заході взяли заступник генерального директора ТОВ «Українські сервіси розмінування» Володимир Бешлей, начальник управління з питань цивільного захисту Миколаївської обласної військової адміністрації Євген Пронін, начальник Миколаївської районної військової адміністрації Максим Кашуба та його перший заступник Андрій Грейц, а також радник першого заступника начальника Миколаївської обласної військової адміністрації з питань протимінної діяльності Олексій Реутенко.

Заступник генерального директора ТОВ «Українські сервіси розмінування» Володимир Бешлей зазначив, що загальний контроль якості, все ж, залишається за людиною. Адже з кожною машиною для розмінування працює піротехнічний підрозділ, який за допомогою металодетекторів здійснює контроль якості територій, по якій пройшла техніка.

«Гуманітарне розмінування є елементом великої системи робіт з протимінної діяльності: починаючи від знищення залишків мін й закінчуючи соціально-психологічною підтримкою жителів регіону, які постраждали внаслідок підриву на мінах. Це величезний обсяг роботи, в якому є купа складових – навчання ризикам, навчання фахівців, техніка та її оновлення, інновації тощо. Наша мета – якнайкраще удосконалити всі ці процеси», – додав він.

Новини

3 травня 2024
2 травня 2024