Данія виділила $43 млн на розвиток свого бізнесу в Україні

  • 07:30
  • 16.04.2024
d5a0624e1ea92ff1ebb279d67968bd79_L

Уряд Данії виділив щонайменше 300 мільйон крон (приблизно 43 млн доларів) на розвиток бізнес-проєктів данських компаній в Україні.

Про це повідомляється на сайтах данського уряду та Міністерства економіки України.

Про виділення додаткових коштів оголосили під час Другого інвестиційного форуму з відбудови України за участю першої леді Олени Зеленської в Копенгагені. Як hрозповіли в Офісі президента України, участь у заході підтвердили понад 100 данських компаній. Серед них і ті, які вже працюють в Україні, і ті, що шукають можливості для виходу на український ринок.

Кошти призначені данським компаніям, які інвестують та реалізують свої бізнес-проєкти в Україні.

– Я пишаюся, що данський бізнес такий прихильний до України. І компанії, які експортують в Україну, і компанії, які інвестують у країну, і фонди, які різними способами підтримують роботу з відбудови української землі, — заявив міністр бізнесу Данії Мортен Бедскоу.

Міністр закордонних справ Ларс Люкке Расмуссен наголосив, що інвестування в Україну потрібно зробити «максимально привабливим», бо «що сильнішою є економіка України, то більше шансів виграти війну та швидше відновити мир».

Олена Зеленська нагадала, що Данія взяла під патронат відбудову Миколаївської області. Три місяці тому там відкрилася філія данського посольства.

– За рівнем військової допомоги у відсотках ВВП Данія посідає друге місце у світі. Україна знає й цінує це. З вашого боку це не лише підтримка України. Це набагато більше  це внесок у захист усього світу, — додала Зеленська.

Новини

29 квітня 2024
28 квітня 2024