«Два роки: ціна свободи»: у Миколаєві проходить виставка, присвячена новітній історії міста

  • 08:31
  • 01.03.2024
Знімок екрана 2024-02-28 170716

У Миколаєві стартувала фотовиставка під назвою «Два роки: ціна свободи». Її відкрили в оновленому укритті Дому офіцерів флоту з нагоди другої річниці повномасштабної війни, а також роботи волонтерського центру у ДОФі. В експозиції представили більше сотні робіт миколаївських фотографів.

Про це ідеться у сюжеті ТРК «МАРТ».

- Для нас важливо було показати це все саме в ці дати, тому що саме 25 лютого [2022 року] почалось життя ДОФу як громадського великого волонтерського центру. Для нас символічно було завершити той ремонт, який ми робили в укритті, бо тут була свалка, а зараз повноцінний простір, де можуть бути і концерти, і комфортне розміщення, і фотовиставка, – розповідає організатор Володимир Алексєєв.

Виставка налічує понад 100 робіт миколаївських фотографів Сергія Кононенка та Дмитра Скороходова. Митці діляться: за кожною світлиною стоїть історія, яку вони пережили особисто.

- Важко, але це робити потрібно, бо то хроніка, щоб пам’ятали. Нам не переписали історію: як Миколаїв боровся, як ми виживали під ракетними обстрілами, – ділиться фотограф Дмитро Скороходов.

Представлені фотографії були зроблені протягом 2023 року, однак серед них вже є і цьогорічні роботи. Окрім світлин, присвячених життю миколаївців в умовах війни, в експозиції є і фото, пов’язані з волонтерською діяльністю команди ДОФу.

- Мета була не тільки показати зруйнування, а й показати, як живе наше місто, наші люди. Це і благодійні концерти, і зустрічі для дітей різноманітні. Тобто, ДОФ працює, ДОФ допомагає, ДОФ бере участь у житті міста, – розповідає фотограф Сергій Кононенко.

Фотографи розпочали фіксацію злочинів російських окупантів ще з перших днів великої війни. Кажуть: у майбутньому ці фотографії стануть своєрідним нагадуванням про те, що пережив Миколаїв та його мешканці.

Експозиція триватиме два тижні, тож усі охочі можуть відвідати її, аби на власні очі побачити ексклюзивні фотороботи миколаївських митців.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024