Про різні засоби, які допоможуть відмити духову шафу від жиру зсередини

  • 13:44
  • 19.12.2023

Домогосподарки, які полюбляють пекти різні страви у духовці, часто стикаються з проблемою утворення жиру та нагару на стінках й дверцятах. Але, не варто нервувати з цього приводу, тому що існує безліч способів усунути ці недоліки. Більш того, можна використовувати, як народні, так й хімічні засоби для миття внутрішньої частини плитки.

Щоб не нашкодити поверхням, потрібно знати, які засоби для чистки підходять найкраще. Тобто, за наявності дорогої техніки, не кожний народний або абразивний засіб буде прийнятним. А, щоб здобути трошки позитивних відчуттів, можна запустити elslots з безкоштовними ігровими консолями від провідних світових студій. 

Також, важливо бути в курсі деяких правил, які допоможуть процес миття духовки швидким та безпечним. В першу чергу, не можна використовувати абразивні частки для очищення скла на дверцятах, щоб не подряпати його. Разом з цим, варто починати чистку після повного охолодження духової шафи. А, під кінець справи, всі поверхні, включно зі склом, треба протерти сухою ганчіркою.

Які підручні засоби допоможуть очистити плитку зсередини

Якщо людині потрібно заощадити гроші, перш за все варто розглянути народні засоби для відкарбування жиру та нагару з духовки. Серед них є дійсно багато дієвих методів позбутися цих проблем. Тож, можна використати:

  • Розчин з 2-3 склянок води та 2 ст. ложок нашатирного спирту (розбризкується з пульверизатора);

  • 2 склянки води з 2 ст. ложками лимонної кислоти у жаростійкому посуді (розташувати у духовці, нагріти до 200 градусів, тримати пів години, вимкнути та дати охолонути). Після цього, варто протерти поверхні вологою ганчіркою;

  • Пів склянки соди та 3 ст. ложки оцту. Засіб треба нанести на забруднений відрізок поверхні та зачинити шафу на 2-3 години. Наостанок, треба ретельно вимити пристрій водою та видалити надлишки оцту.

Попри це, можна використати звичайну кухонну сіль відразу, після застосування духової шафи. Поки плита не охолола, потрібно насипати трошки солі до забруднених зон та залишити її на пів години. Після, треба вимити духовку мильним розчином та протерти її сухою ганчіркою. Додатково, можна зробити пасту з 3% перекису водню та чверті склянки соди. Її потрібно нанести на забруднення губкою, залишити на 2-3 години, а тоді - витерти вологою ганчіркою.

Гарна побутова хімія для боротьби з жиром та нагаром

Якщо відразу мити духову шафу немає можливості, можна зробити це згодом. Але, для більш ефективного прибирання знадобляться більш ефективні засоби. Сьогодні існує безліч гарних хімічних засобів, які здатні подолати проблему в’їдливого жиру та нагару. 

Наприклад, заощадити допоможе “Майстер клінер” від Сан клін, або кремоподібний Сіф. Ці обидва засоби не мають абразивних часток та вміщують ефективні формули розщеплення жиру. Дорожчим засобом є “Доктор Бекмен” - німецький гель швидкої дії. 

Але, після застосування подібних сумішей, всередині шафи може залишитися неприємний запах. Щоб позбутися такого ефекту, можна протерти стінки духовки розчином з лимонним соком. Також, не варто нехтувати власним здоров’ям під час застосування побутової хімії. Тобто, треба проводити чистку в спеціальних рукавичках і залишати вікна на провітрювання. 

Новини

8 травня 2024
7 травня 2024