Зі ₴102 млн, виділених з держбюджету на ремонт укриттів у школах регіону Миколаїв не отримає ні копійки

  • 10:53
  • 08.06.2023
Исполком 8 ноябр Лычко

Миколаїв не буде брати участь у реалізації проекту щодо ремонту захисних споруд у школах та дитячих садках в рамках фінансування з державного бюджету, з якого напередодні Кабмін виділив 102 мільйони на Миколаївську область.

Про це сьогодні, 7 червня, повідомила начальниця управління освіти Миколаївської міської ради Ганна Личко.

Як відомо, Миколаївщина отримала 102 мільйони гривень державної субвенції на будівництво бомбосховищ у школах. Загалом з державного бюджету виділено 1,5 мільярда гривень. Відповідну постанову ухвалив Кабінет Міністрів України ще 28 квітня. Субвенція спрямовується виключно на реалізацію проектів, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, реставрацією та капітальним ремонтом захисних споруд цивільного захисту у закладах загальної середньої освіти.

Ганна Личко повідомила, що Миколаїв подав загалом 7 навчальних закладів для фінансування ремонту укриттів. Однак, як виявилось, постановою передбачається, що буде відбуватися капітальний ремонт, а не облаштування «найпростішого укриття», тож місто не встигне виконати ці роботи до кінця 2023 року. Також вимагається співфінансування у розмірі 50% з бюджету міста. Тож, Миколаїв станом на зараз не отримав коштів з цієї державної субвенції.

— Першочергово було подано документи на участь  щодо ремонту захисних споруд у п’яти закладах освіти, потім додатково було подано ще на два. Але поряд з тим, на сьогоднішній день місто Миколаїв кошти не отримав через вимогу щодо співфінансування, а також в результаті того, що всі ці кошти повинні бути освоєні як капітальний ремонт або реконструкція до кінця цього року. Поки що, з огляду на те, що ці кошти треба освоїти до кінця цього року, значне фінансування, 50%, то поки що Миколаїв не бере участі у цьому проекті, - сказала Ганна Личко.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024