«Витримують не всі»: Гуменюк розповіла, що окупанти морально виснажені очікуванням контрнаступу ЗСУ

  • 13:26
  • 05.06.2023

російські окупанти збентежені тривалим очікуванням контрнаступу Збройних сил України. Це сильно впливає на їхній морально-психологічний стан.

Про це повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталя Гуменюк в етері телемарафону.

– Вони збентежені очікуванням, уже довготривалим. І це теж один зі способів впливу на морально-психологічний дух окупаційних військ, — розповіла вона.

Каже, що росіяни очікують українського контрнаступу з різних напрямків, бо не знають, де насправді він розпочнеться. Тому контролюють територію в понад 450 кілометрів і тримають там солдатів у напруженні.

– Напрямок Криму, куди дійшла інформаційна хвиля, викликає в росіян додаткове нервування, тому що півострів глибоко в тилу. А з якого ж напрямку? Де відбудеться? Це, знову ж таки, підсилює морально-психологічне розхитування, — пояснила Гуменюк.

За її словами, таке виснаження витримують не всі окупанти. Багато з них переодягаються в цивільний одяг і «намагаються розчинитися» серед місцевого населення, яке рф примусово евакуює із цієї території.

– Там продовжуються дії з боку росгвардії, загонів "кадирівців", які намагаються стримати тих, до кого вже дійшло, що треба тікати, — додала вона.

Новини

18 березня 2024
17 березня 2024