У Миколаєві близько 50 майданчиків потребують ремонту: їх поступово лагодять

  • 15:28
  • 01.06.2023
2e8e625a9feb6216

У Миколаєві працівники комунальних підприємств проводять демонтаж, а також середній та дрібний ремонт пошкоджених внаслідок російських обстрілів дитячих майданчиків. Станом на травень 2023 року їх налічується приблизно 50.

Про це кореспондентам Суспільного розповів начальник управління сталого розвитку міста Департаменту житлово-комунального господарства Володимир Ніколайчук.

– На багатьох подвір'ях ще є такий пережиток минулого як вкопані скати. Але ми з управляючими компаніями, ОСББ стараємось від них позбавлятися. Стараємось проводити цю роботу спільно", — розповів директор балансоутримувача – підприємства «ДЕЗ-ПІЛОТ» Дмитро Смоляр.

Голова ОСББ Василь Заяць звернувся до департаменту житлово-комунального господарства щодо ремонту аварійного дитячого майданчика у Корабельному районі міста.

– Зроблений він (ред. – майданчик) був років 5 тому. Було тут три прильоти касет, які побили і майданчик, і будинок, вікна. 6 квітня, здається, 2022 року, — сказав голова ОСББ Василь Заяць.

– На цей момент на цьому майданчику ми можемо прибрати пошкоджені елементи, які тут були встановлені самовільно і не підлягають відновленню. Тобто він буде відповідати своєму паспорту. Все те, що встановлено нами або до нас і, головне, є законним та потрібним для дітей — буде відновлено, — розповів директор комунального підприємства «ДЕЗ-ПІЛОТ» Дмитро Смоляр.

Через несприятливі погодні умови працювали над майданчиком 2 дні.

– Металеві конструкції отримали пробоїни. Вони були зачищені, замінені. Була виконана заміна сходів драбинних в кількості двох штук, замінено сидіння на каруселі. І дві дерев'яні конструкції на гойдалках. І замінено одну дошку на пісочниці, — говорить працівник комунального підприємства "ДЕЗ-ПІЛОТ".

Після його відновлення перейшли до наступного. Оскільки з початком повномасштабної війни займалися ліквідацією наслідків російських обстрілів — до основної діяльності перейшли з початком весни 2023 року. За цей час встигли відремонтувати 24 таких об'єкти.

Жителька Заводського району Миколаєва Альона прийшла на дитячий майданчик з донькою Юлією біля сусіднього будинку. Каже, якість того, що ближче до її дому – не задовольняє.

– Дитячий майданчик повинен бути без скатів. Хочеться, щоб гойдалку до кінця, до розуму довели, бо там взагалі однієї частини немає, розламана гойдалка. Дітям хочеться нормальну пісочницю. І, на мою думку, пісочницю треба перенести з сонця десь в холодок, щоб діти могли гратися, коли сонце світить, — сказала Альона.

За цією адресою об'єкт підготовлений до ремонту, але основні роботи ще не починали.

Під час повномасштабної війни комунальники проводять дрібний ремонт, демонтаж небезпечних конструкцій та роботи з фарбування. Водночас поки капітальні ремонти таких об'єктів не проводяться. Окрім цього – досі існує колізія, яка гальмує процес благоустрою майданчиків, повідомляють в департаменті житлово-комунального господарства.

– Багато років поспіль майданчики будувались під вибори, і не завжди передавалися тому чи іншому підприємству для того, щоб з'являвся балансоутримувач або відповідальна особа. Був уже розпочатий процес. На жаль, повномасштабне вторгнення цьому завадило до кінця, — розповів начальник управління сталого розвитку департаменту житлово-комунального господарства Володимир Ніколайчук.

У Миколаєві налічується приблизно 1000 дитячих майданчиків, говорить Володимир Ніколайчук. Станом на 30 травня близько 50 майданчиків потребують ремонту і були пошкодженими російськими обстрілами.

Новини

26 квітня 2024
25 квітня 2024