Миколаївську школу №51, зруйновану окупантами, знесуть, а замість неї побудують нову, – мер Сєнкевич

  • 12:22
  • 31.05.2023
a3c43781c0f7d47bf4206a75f3b12c07.i999x999x670

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич заявив, що замість зруйнованої у результаті ракетного обстрілу школи №51 будуть будувати нову.

Про це стало відомо у вівторок, 30 травня, під час засідання сесії міської ради.

Депутат Федір Панченко заявив, що під час засідання бюджетної комісії начальник управління капітального будівництва Олександр Поздняков повідомив, що по 51-й школі вже прийнято рішення. Зруйновану будівлю будуть зносити і будувати нову та сучасну школу.

— Для мене це стало сюрпризом, але більш дивно, що це стало сюрпризом для Ганни Личко (начальниця управління освіти Миколаєва, - ПН), яка була присутня. Вона підтвердила, що вперше чує про подібні рішення. І сьогодні це пішло у ЗМІ, - розповів Панченко.

Він попросив провести нараду під головуванням мера Олександра Сєнкевича, щоб вирішити, що все ж таки будуть робити із закладом.

У свою чергу, мер повідомив, що цей об'єкт міська влада надала до Агенції відновлення. Був розроблений ескізний проект щодо будівництва нової школи на території школи № 51. 

— Агенція його погодила і взяла в перелік цих об'єктів. Зараз вони будуть розробляти проєктно-кошторисну документацію, наскільки мені відомо, і потім будуть шукати кошти, зокрема, донорські, на будівництво нової школи. Ми надамо інформацію щодо цієї школи, - заявив Сєнкевич.

Мер додав, що питання відновлення Миколаєва буде відбуватись за принципами, які затвердженні на рівнях всіх гілок влади, а саме те, що буде відбудовуватись повинно бути краще, ніж було.

— Це не ремонт розвалених будівель чи добудовування на старих фундаментах, а це, де це можливо, якщо це будуть невеликі кошти, то ремонт. Якщо це будуть великі кошти на відбудову - буде будуватись нове. Створені комісії, які проводять технічні огляди, аналітику, щодо будівництва чи відбудови. Цей процес контролюється на рівні держави, Офіса Президента і всіх залучених осіб, - додав Сєнкевич.

Новини

19 квітня 2024
18 квітня 2024