У росії затримали журналіста The Wall Street Journal. ФСБ заявляє про «шпигунство»

  • 13:56
  • 30.03.2023

У росії, у місті Єкатеринбург затримали журналіста американської газети The Wall Street Journal Евана Гершковича.

Про це ФСБ повідомила 30 березня.

У ФСБ стверджують, що Гершкович «за завданням США займався збором відомостей про одне з підприємств російського військово-промислового комплексу, що є держтаємницею».

– Припинено протиправну діяльність акредитованого при МЗС росії кореспондента московського бюро американської газети The Wall Street Journal громадянина США Гершковича Евана, 1991 року народження, підозрюваного в шпигунстві на користь американського уряду, — йдеться в релізі ФСБ.

Перед цим журналіст протягом кількох тижнів перебував у Єкатеринбурзі. Гершкович їздив писати про ставлення росіян до війни та про вербування місцевих жителів до «ПВК Вагнера». У поїздці його супроводжував місцевий активіст Ярослав Ширшиков.

За даними Meduza, окрім Єкатеринбурга, Гершкович їздив до Нижнього Тагілу. Там знаходиться оборонне підприємство «Уралвагонзавод».

29 березня єкатеринбурзьке видання «Вечерние ведомости» «Вечірні відомості» повідомило, що в центрі міста біля ресторану Bukowski Grill, де раніше зустрічалися активіст Ширшиков та Гершкович, люди в цивільному затримали чоловіка, натягнувши йому на голову светр. Ширшиков припустив, що це міг бути американський журналіст.

Новини

29 березня 2024
28 березня 2024
27 березня 2024