Відібраний у російського олігарха Дерипаски Миколаївський глиноземний завод виставлять на аукціон

  • 13:23
  • 30.03.2023
267273_0-2

Фонд державного майна планує навесні — влітку виставити на приватизацію Миколаївський глиноземний завод, який належав російському бізнесменові Олегу Дерипасці.

Про це розповів голова ФДМ Рустем Умеров в інтерв'ю Forbes, пишуть Никвести.

Він зазначив, що юридично в управління Фонду державного майна Миколаївський глиноземний завод ще не дійшов.

— Щойно отримаємо його в управління, плануємо швидко виставляти на аукціон. Загалом на підготовку обʼєкта до приватизації потрібно від 60–90 днів. Реально почати приватизацію заводу у другому-третьому кварталі цього року. До моменту оголошення аукціону фонд діятиме так само, як і на Демурінському ГЗК. Там для того, щоб запустити підприємство, потрібно було 40 млн грн. Ми подивилися на наявні активи та вирішили виставити продукцію, яка збереглася на ГЗК, на Prozorro. І за ці кошти запустили підприємство та виплатили заробітні платні, — розповів Рустем Умеров.

Рустем Умеров зазначив, що наразі завод не працює і буде складно  оцінити його балансову вартість. Активи на приватизацію будуть виставлятися за балансовою вартістю, і далі ринок уже визначає фінальну ціну. Варто зазначити, що до війни завод оцінювався у 1 млрд доларів.

— Активи на приватизацію ми виставляємо за балансовою вартістю, і далі ринок уже визначає фінальну ціну. Поки що складно сказати його балансову вартість. Треба дивитися, що залишилося з ресурсів, боргів, проаналізувати бухгалтерську та фінансову звітність. Нині завод не працює, будемо шукати вихід, як зробити так, щоб він запрацював, — розповів Рустем Умеров.

Новини

28 березня 2024
27 березня 2024