Регулятор США подав до суду на найбільшу криптовалютну біржу Binance та її засновника

  • 12:22
  • 29.03.2023
34

Комісія з торгівлі товарними ф'ючерсами США (CFTC) подала до суду на найбільшу у світі криптовалютну біржу Binance та її генерального директора та засновника Чанпена Чжао за незаконну діяльність та умисне ухилення від законодавства США.

Про це повідомляє Шипоаник з посиланням на Reuters.

Чжао, мільярдер, який народився в Китаї і переїхав до Канади у віці 12 років, CFTC заявив, що «не згоден з характеристикою багатьох питань, викладених у позові».

Позов подається на тлі дедалі активнішого переслідування крипто-компаній. Протягом багатьох років прокурори США та цивільні слідчі переслідували криптофірми за незаконні пропозиції та недотримання правил. Але останнім часом темпи такої урядової діяльності різко зросли.

CFTC заявила у своєму позові, що принаймні з липня 2019 року до цього часу Binance "пропонувала та виконувала угоди з товарними деривативами від імені осіб із США", порушуючи закони США.

Програма ідентифікації Binance виявилася "неефективною", і фірма під керівництвом Чжао наказала співробітникам та клієнтам обійти контроль за ідентифікацією, заявила CFTC.

CFTC також звинуватила колишнього начальника відділу нормативно-правової відповідності Binance Семюеля Ліма у «пособництві та підбурюванні» на додаток до порушень Binance.

Представник Binance, яка домінує у світовому секторі цифрових активів, заявив, що фірма продовжить співпрацювати з регулюючими органами.

За словами представника, Binance зробила "значні інвестиції", щоби гарантувати, що на її платформі не буде користувачів зі США.

Голова CFTC Ростін Бехнам зазначив у своїй заяві, що керівники Binance протягом багатьох років знали, що "вони порушують правила CFTC, активно працюючи, щоб зберегти потік грошей та уникнути дотримання вимог".

CFTC відповідає за нагляд за товарними ринками та ринками деривативів, у тому числі за біткойн. Такі фірми, як брокери, які полегшують торгівлю такими продуктами клієнтам із США, мають зареєструватися в агентстві.

У грудні агентство Reuters повідомило, що Міністерство юстиції США з 2018 року проводить розслідування щодо Binance щодо можливого відмивання грошей і порушень санкцій. Binance опрацювала не менше 10 мільярдів доларів у вигляді платежів злочинцям та компаніям, які прагнуть ухилитися від санкцій США, виявило агентство Reuters.

Новини

19 квітня 2024
18 квітня 2024