Поліція розслідує досліди на живих тваринах у київському університеті. У виші відреагували

  • 12:22
  • 28.03.2023

Поліція розслідує жорстоке поводження з тваринами під час дослідів у Національного університету біоресурсів і природокористування (НУБіП). У самому виші звинувачення називають провокаціями. 

Про це повідомляє поліція Києва.

Так, правоохоронці отримали інформацію про те, що в університеті персонал жорстоко поводиться з тваринами та катує їх під час дослідів, а потім у соцмережах публікують фото та відеодосліджень.

Тож поліцейські відкрили кримінальну справу за фактом жорстокого поводження з тваринами (ч. 1 ст. 299 Кримінального кодексу). Санкція статті передбачає до 3 років ув'язнення. Наразі триває досудове розслідування.

Про жорстоке поводження з тваринами в НУБіП повідомила громадська організація з захисту прав тварин URSA. За їхніми даними, на факультеті ветеринарної медицини викладач продемонстрував на живій тварині без анестезії механізми рефлекторної зупинки дихання під впливом аміаку на рецептори слизової оболонки органів.

Однак зоозахисники зазначають, що закон України про захист тварин від жорстокого поводження забороняє проводити на тваринах демонстрації у навчальних цілях, якщо їх можна провести на неживих об'єктах. 

В URSA кажуть, що результати експериментів викладали на офіційних сторінках університету. Водночас студенти передали зоозахисникам, що просили викладачів припинити знущання з тварин, бо навіть у підручниках вказано, що всі дослідження на живих істотах потрібно робити під анестезією.

Новини

18 березня 2024
17 березня 2024