Школярів Миколаївщини запрошують отримати стипендію на безкоштовне навчання

  • 11:34
  • 28.03.2023
stipendialna-18

Громадська спілка «Освіторія» спільно з Новопечерською школою вшосте розпочали прийом заявок від учнів 8-11-х класів на Стипендіальну програму. Здібні та амбітні школярі з усієї країни зможуть отримати грант на безоплатне навчання в одній з найбільш інноваційних шкіл України. Прийом заявок триває до 14 квітня.

Стипендіальна програма — це спільний соціальний проєкт громадської спілки «Освіторія» та Новопечерської школи, що надає доступ до якісної освіти дітям із малозабезпечених родин. Вже шостий рік поспіль талановиті учні 8-11 класів можуть подати заявку, пройти відбір та отримати грант на безоплатне навчання в Новопечерській школі міста Києва.

Щороку Стипендіальна програма удосконалюється та розвивається, зокрема з 2022 року до участі запрошуються учні не лише зі столиці, але й з будь-якого населеного пункту України. На час навчання в Новопечерській школі стипендіатів з інших міст забезпечують житлом, харчуванням та усім необхідним для навчання за грантовий кошт. Також учні перебуватимуть під наглядом тьюторів.

– Попри воєнні обставини у яких ми всі опинилися, наше завдання зберегти українським дітям доступ до різних і рівних можливостей для навчання. У фокусі нашого гранту — талановиті та амбітні школярі, що спраглі до нових знань і відкриттів. Але сьогодні наша Стипендіальна програма не лише про доступ до якісної освіти, це також спосіб підтримати українські родини, які через повномасштабну війну опинилися у скрутних життєвих обставинах, — розповідає Зоя Литвин, голова ГС «Освіторія» та засновниця Новопечерської школи.

Новопечерська школа — інноваційна школа, що сфокусована на розвитку не лише знань, а й навичок. Над навчальною програмою школи працювали провідні українські педагоги та експерти Канадського бюро міжнародної освіти, збагативши її найкращими світовими методиками. У школі навчають українською та англійською, приділяють увагу вибору майбутньої професії та розвитку лідерських якостей.

Грант на навчання зможуть отримати учні, що мають визначні академічні, творчі, спортивні здобутки та належать до родин з низьким рівнем доходу або нижче середнього, або які опинилися в складних життєвих обставинах через повномасштабне воєнне вторгнення. Заповнити заявку на участь можна за посиланням до 14 квітня.

Вже традиційно друзі, вчителі, репетитори, наукові керівники зможуть порекомендувати учнів на отримання гранту від ГС «Освіторія» та Новопечерської школи. Для цього потрібно заповнити онлайн-форму до 10 квітня, а куратор програми зв'яжеться з рекомендованими учнями і розповість про деталі програми.

Новини

19 березня 2024
18 березня 2024