Окупанти збираються відстрілювати тварин, виловлювати рибу та відкрити ресторан у захопленому нацпарку «Джарилгацький»

  • 19:21
  • 27.03.2023
f8fb3745f8a77ff64764b846cb39bb7d.i999x999x670

У тимчасово окупованому Скадовському районі Херсонської області, в природному нацпарку «Джарилгацький» окупанти хочуть відстрілювати диких тварин та зайнятися ресторанним бізнесом.

Про це повідомляє Центр журналістських досліджень. 

У ЦЖР пишуть, що згідно з реєстраційними документами росіян, у лютому окупанти незаконно зареєстрували парк «Джарилгацький» за російським законодавством.

Так зване «міністерство природних ресурсів і екології Херсонської області» призначило директором парку громадянина рф Сергія Страмнова.

У реєстраційних документах йдеться, що основним видом діяльності нацпарку є «мисливство, відлов та відстріл диких тварин». 

Також в нацпарку окупанти хочуть дозволити рибальство, видобуток глини й солі, будівництво, перевезення пасажирів водним транспортом, екскурсійні послуги та ресторанний бізнес. 

- Схожі види діяльності окупанти прописали й для інших захоплених природоохоронних установ Херсонщини, – пишуть в ЦЖР. 

За словами Івана Мойсієнко, завкафедри Херсонського державного університету, зрадником нацпарку став заступник директора – екс-керівник Держекоінспекції в Херсонській області Сергій Суворов. 

- Ще одним колаборантом став заступник директора НПП "Нижньодніпровський" Кірін Дмитро Леонідович. І він, і Суворов відсторонені з займаних посад, а перед звільненням правобережної Херсонщини 11 листопада 2022 року обидва втекли на окуповану територію, – додав Іван Мойсієнко.

Новини

19 березня 2024
18 березня 2024