У Миколаєві проводять безкоштовні театральні покази для дітей ВПО

  • 17:17
  • 27.03.2023
267086_0

Дитячий простір на базі дитячого містечка «Казка» щонеділі влаштовує безкоштовні театральні покази для дітей Миколаєва та малечі з сімей ВПО.

Про це йдеться на сайті Миколаївської міської ради.

Вистави дітям проводять актори Миколаївського академічного художнього драматичного театру, а у квітні ініціативу підхопить й Миколаївський академічний обласний театр ляльок.

У неділю, 26 березня відбулася перша вистава  «Котячі історії».

 

— Місто дуже довгий час не мало працюючих об'єктів культури. А діти-переселенці та ті діти, які повертаються, на жаль, не можуть ходити у дитячий садок, аби мати можливість там проводити свій час. У Дитячому просторі колектив нашого театру щонеділі проводить спектаклі для дитячої аудиторії. Завдяки цьому діти можуть комплексно відпочити на атракціонах, пограти в ігри, які розвивають, і найголовніше – подивитися виставу, – каже директор Миколаївського академічного художнього драматичного театру Артем Свистун.

Квітнева програма готує для відвідувачів лялькові театральні вистави на базі сюжетів українських казок, які відбуватимуться кожну неділю квітня. Зокрема за таким графіком:

— 9 квітня об 11:00 – вистава «Колобок»;

— 23 квітня об 11:00 – вистава «Пан Коцький»;

— 30 квітня об 11:00 – вистава «Коза-дереза».

Вхід на виставу вільний за умови попередньої реєстрації за телефоном: +380(97)091-24-01 (кількість місць обмежена). Локація заходу: Дитячий простір в ДМ «Казка» за адресою: вул. Декабристів, 38-А.

— Ми всі зараз працюємо над однією метою – реабілітація та арттерапія «дітей війни», яким потрібен певний психологічний підхід. Щоб вони могли повноцінно і житі і розвиватись, усвідомлюючи, що війна закінчиться і обов'язково буде перемога України, – каже Артем Свистун.

 

Новини

26 квітня 2024
25 квітня 2024