Кількість обстрілів з боку Кінбурнської коси суттєво зменшилась, — ОК «Південь»

  • 17:51
  • 23.03.2023
266896_0

Українські захисники роблять все можливе, аби на Херсонщині очистити від загарбників 20-30 кілометрову зону на Лівобережжі.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, коментуючи ситуацію на південному напрямку та можливості чергового наступу ворога.

 

— Поки що ми працюємо над тим, щоб ворог відчував нашу присутність, наш тиск. Зокрема, в рамках контрбатарейного протистояння ми намагаємося вичищати в 20-30 км на Лівому березі. Це досить непроста робота і ускладняється вона тим, що ворог постійно ховається за мирними мешканцями, намагаючись переховувати свої підрозділи і своє базування техніки в дворах місцевих мешканців за житловими будинками, — повідомила Гуменюк.

 

Водночас, за її словами, робота Сил оборони досить результативна. Зокрема, кількість обстрілів з боку Кінбурнської коси суттєво зменшилась, адже було уражено пункт постачання і складування боєприпасів. Речниця також розповіла, що зараз ворог не має потужної підтримки, і навіть пересування суходолом для нього ускладнено, оскільки Сили оборони намагаються тримати під вогневим контролем той перешийок, який пов’язує материкову частину Лівобережжя з Кінбурнським півостровом.

Також Гуменюк повідомила, що, на жаль, ворог продовжує обстрілювати Херсон і його передмістя.

Новини

17 квітня 2024
16 квітня 2024