«Миколаївпастранс» планує взяти в кредит автобуси для міських перевезень

  • 13:28
  • 22.03.2023
880399d7778a5e0b1cfa4d084e74e6d8.i999x999x670

Миколаїв поновлює співпрацю з Європейським інвестиційним банком в рамках проєкту придбання для міста низькопідлогових автобусів.

Про це повідомив директор КП «Миколаївпастранс» Олексій Ушаков в ефірі Українського радіо Миколаїв, передає Миколаївська міська рада.

Упродовж року планують провести процедуру закупівлі, щоби до кінця 2023 містяни вже користувалися сучасним пасажирським транспортом. 

Паралельно триває робота з іншими іноземними партнерами щодо постачання до Миколаєва додаткових одиниць автотранспорту. 

Раніше місто отримало три автобуси Mercedes Citaro великої місткості. Після оформлення документів вони вийдуть на маршрути. Останнім часом пасажиропотік відчутно зріс, тож фахівці відстежують попит містян на різних маршрутах, щоб оперативно реагувати на потребу. Зокрема, щоби розвантажити перевезення до Корабельного району, в години пік запустили автобуси більшої місткості. Якщо цього буде недостатньо, кількість транспорту збільшать.

Нагадаємо, в 2019 році Миколаїв отримав 23 сучасних автобуси з Білорусі за рахунок кредитних коштів Європейського банку реконструкції та розвитку. Якщо на той час це було кроком вперед, то тепер автобуси МАЗ програють своїм конкурентам.

По-перше, білоруський державний завод МАЗ пов’язаний з оборонним сектором Білорусі, яка надає військову підтримку рф. Крім того, завод МАЗ потрапив під санкції Євросоюзу. По-друге, і в 2019 році, і зараз суттєвим недоліком МАЗу та інших середніх автобусів була кількість пасажирів, яку він може перевезти. Ті ж Mercedes Citaro можуть перевозити до 150 пасажирів кожний, тобто замінити собою два-три МАЗи (або інші середні автобуси).

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024