У Миколаєві за війну зареєструвалось порядка 34 тисяч ВПО – їх забезпечували житлом, одягом, гуманітарною допомогою та ліками

  • 10:53
  • 22.03.2023
aaec6f4b1ac2787bc3383ef3b02d49de.i999x999x670

Співробітники територіальних центрів соціального захисту населення у Миколаєві з початку війни зареєстрували близько 34 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Більшість з них отримує державну допомогу в розмірі 2 тисячі гривень.

Про це заявив директор депертаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міськради Сергій Василенко під час брифінгу.

— З початком війни у нас побільшало функцій. Ми почали реєструвати та видавати довідки внутрішньо переміщених осіб. Ми видали такі довідки близько 34 тисячам осіб, 20 тисяч з них отримали і продовжують отримувати виплати з державного бюджету. Багато людей - це мешканці Херсону, масовий потік звідти пішов, коли звільнили місто від окупантів. Наразі Миколаїв досі прифронтове місто, але сподіваємось, що незабаром окуповані території звільнять, - заявив Сергій Василенко.

По його словах, в місті працює два центри для ВПО - їх облаштували у міських дитячих садках. Протягом війни там постійно проживало 180-200 людей. Окрім проживання, переселенців було забезпечено трьохразовим х арчуванням.

— Ми постійно працюємо з ВПО, надаємо площадки для громадських організацій - ООН, "Віра. Надія. Любов", "Червоний Хрест". Наші теріторіальні центри постійно видають переселенцям одяг. Людям з дітьми, які зареєструвались в нас як переселенці, ми видаємо канцтовари, обігрівачі, тепловентилятори, продуктові набори. Окрім цього за допомогою "Червоного Хреста" ми видавали переселенцям ліки, потім цим став займатися повністю "Червоний Хрест". Однак, вони не можуть у повній мірі забезпечити всіх необхідними медикаментами, у цьому є трохи проблема, - розповів Сергій Василенко.

Також переселенців розміщали у обласному центрі ВПО та нашому геріатричному пансіонаті. Зараз депаратмент соцзахисту активно працює над реалізацією програми створення дитячого містечка. До того ж, нещодавно відкрили хостел на Театральній, він призначений для розміщення містян, чиї домівки найбільше постраждали від обстрілів. 

На уточнюче питання, чи надавали психологічну допомогу переселенцям, Сергій Василенко відмітив, що цим займається центр соціальних служб, бо у депаратменті соцзахисту немає психологів у штаті. Але вони надавали юридичну допомогу переселенцям.

Новини

19 березня 2024
18 березня 2024