Лідер Китаю не надасть путіну очікуваної ним підтримки, – ISW

  • 14:51
  • 21.03.2023
ce94574ca8b689cb1dca6c28b868c8d5.i999x999x670

Лідер Китаю Сі Цзіньпін запропонував президенту рф володимиру путіну більш стримане бачення російсько-китайських відносин.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

На думку фахівців, відмова Сі Цзіньпіна від відкритого приєднання Китаю до рф в передбачуваному путіним геополітичному конфлікті із Заходом є помітним відходом від задекларованого Китаєм «партнерства без обмежень» з росією, що передувало початку російського вторгнення в Україну.

Також аналітики ISW стверджують, що риторика Сі свідчить про те, що він не схильний надавати росії повну економічну і політичну підтримку, необхідну рф для подолання невдач в Україні.

Путін і Сі Цзіньпін запропонували подібні бачення посилення китайсько-російського економічного партнерства, і, імовірно, вони підпишуть двосторонні торговельно-економічні угоди під час візиту Сі, деякі з яких, ймовірно, будуть спрямовані на полегшення схем ухилення від санкцій.

У звіті зазначається, що Сі Цзіньпін також, ймовірно, запропонує більш конкретну пропозицію щодо врегулювання війни в Україні шляхом переговорів, хоча залишається незрозумілим, що саме передбачатиме його пропозиція, і наскільки сприйнятливою до неї буде реакція Кремля.

Перспективи постачання Китаєм військової техніки до рф також залишаються незрозумілими, додають фахівці.

Новини

29 березня 2024
28 березня 2024