Візит Зеленського до Британії: Лондон оголосить про навчання українських пілотів винищувачів

  • 13:29
  • 08.02.2023
6425baa5509abf955e4de9214243595e

Велика Британія у рамках візиту президента України Володимира Зеленськогозапропонує навчання для пілотів винищувачів, морських піхотинців, а також запропонує надати Україні «можливості більшої дальності».

Про це британський уряд повідомив 8 лютого.

Премʼєр-міністр Британії Ріші Сунак запропонує навчання українських пілотів винищувачів — «щоб Україна могла захищати своє небо й у майбутньому». Лондон не уточнює, на яких саме винищувачах навчатимуть пілотів. На озброєнні Королівських Повітряних сил є винищувачі Eurofighter Typhoon та F-35, американських F-16 у них немає. Однак таке навчання дозволить українським пілотам у майбутньому керувати сучасними винищувачами стандарту НАТО.

Ріші Сунак також запропонує розпочати негайну програму підготовки морських піхотинців. Це навчання буде доповненням до програми навчання новобранців, яка вже діє у Великій Британії, і в рамках якої за останні шість місяців навчили 10 тисяч українських військових, а цього року планується підвищити кваліфікацію ще 20 тисяч українських солдатів.

Премʼєр-міністр також запропонує надати Україні зброю більшої дальності: «Це підірве здатність росії постійно завдавати ударів по цивільній та критично важливій національній інфраструктурі України та допоможе послабити тиск на лінію фронту України».

Загалом Велика Британія продовжить роботу зі Збройними силами України та міжнародною спільнотою над розширенням програми у 2023 році.

Новини

19 березня 2024
18 березня 2024
17 березня 2024