Президент Хорватії заявив, що Крим ніколи не буде українським, а росію провокували 8 років. В МЗС України відповіли

  • 15:53
  • 31.01.2023

Президент Хорватії Зоран Міланович сказав, що Крим більше ніколи не буде у складі України. Він також застеріг від протистояння росії, яка має ядерну зброю.

Крім того, він заявив, що із 2014 по 2022 рік росію провокували з наміром почати війну в Україні, а тепер, коли вона почалася, «божевілля думати, що росію можна перемогти у звичайній війні».

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на проросійські заяви хорватського президента.

– Цікаво, чи зміг би Зоран Міланович стати президентом своєї країни з такою риторикою в 1990-х роках, коли Хорватія боролася за збереження своєї державності? Чи погодилися б його виборці закрити очі на окупацію частини території їхньої країни? Сумніваюся, — зазначив речник українського МЗС Олег Ніколенко.

Він нагадав, що через зовнішню агресію Хорватія могла втратити третину своїх земель. Однак завдяки героїчній боротьбі хорвати змогли захистити незалежність своєї держави.

– Ми вважаємо неприйнятними висловлювання президента Хорватії, який фактично поставив під сумнів територіальну цілісність України. Натомість ми високо цінуємо і дякуємо уряду Хорватії та хорватському народу за непохитну підтримку українців у боротьбі проти агресії росії, — наголосив Ніколенко.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024