Миколаївський льотчик Мурашко пожертвував собою, щоб його літак не впав на населений пункт

  • 19:30
  • 30.01.2023

Стали відомі обставини загибелі 24-річного майора Данила Мурашко, який виконував бойове завдання на Донбасі.

Про це повідомили в 299-й бригаді тактичної авіації ім. генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова.


Нагадаємо, що Мурашко загинув 27 січня у Краматорському районі. Під час виконання бойового завдання у складі пари він був підбитий ворожим винищувачем. Побачивши поблизу населений пункт Шабельківка, пілот не зважаючи на малу висоту польоту, до останньої секунди намагався відвести літак від житлових будівель. В зв’язку з цим втратив висоту, не зміг безпечно катапультуватися та загинув смертю Героя. 30 січня Мурашко провели в останній політ.

З 24 лютого 2022 року по 27 січня 2023 року він здійснив 141 бойовий виліт. В складних умовах протидії протиповітряних засобів та винищувачів противника знищив близько 70 одиниць броньованої техніки, понад 80 автотранспортних засобів, приблизно 30 автоцистерн паливно-мастильних матеріалів, близько 600 осіб живої сили противника. Завдяки умілим діям неодноразово здійснював вивід авіаційної техніки з під авіаційних та ракетних ударів противника.

За видатні досягнення у боротьбі з ворогом нагороджений орденами Богдана Хмельницького всіх трьох ступенів. Майор Мурашко представлений до присвоєння звання «Герой України» (посмертно).

Новини

24 квітня 2024
23 квітня 2024