Буданов про перспективи завершення війни: Україна переможе Росію, як Давид Голіафа

  • 13:55
  • 30.01.2023
2798429

Відсіч російського повномасштабного вторгнення українськими захисниками вже зруйнувала міф про війська РФ як нібито у «другій у світі». Україна переможе ворога, як Давид здолав Голіафа.

Про це повідомляє Шиповник з посиланням на заяву керівника ГУР МО Кирила Буданова в інтерв'ю польському новинному порталу Wirtualna Polska.

При цьому він зазначив, перш за все, ми повинні звільнитися від думки про війну як про щось статичне, "заморожене" або постійне.

– Це помилка. На мою думку, це жива субстанція, - каже Буданов.

За його словами, те, що відбувається зараз є свідченням унікальності української армії, зокрема, українські бійці швидко адаптують та вдосконалюють старе обладнання, а також навчаються новому.

– Наш ворог, ми бачимо, змінюється і підлаштовується під ситуацію. Розбирає та впроваджує нові рішення; тактико-оперативні. Або навіть розробляє нові стратегічні цілі, - підкреслив Буданов.

Втім, очільник ГУР зазначив, що твердження про Росію, як нібито "другу армію світу", він вважає міфом.

– Так, я вірю, що це був міф. Але я думаю, що ми, українці, допомогли світу розвіяти історії про «непереможну російську армію». Повернуся до історії: за часів королеви Єлизавети І англійці розгромили в морі іспанський флот, Велику і Непереможну Армаду. Так само розгромимо «велику і непереможну» армію Росії. Так само, як Давид переміг Голіафа, - заявив Буданов.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024
23 квітня 2024