США визнали ПВК «Вагнер» транснаціональною злочинною організацією

  • 10:40
  • 27.01.2023

Міністерство фінансів США 26 січня визнало російську приватну військову компанію «Вагнер» транснаціональною злочинною організацією, та запровадило додаткові санкції проти ПВК. 

Про це йдеться у пресрелізі.

Як пояснює Reuters, американський мінфін заморозив активи ПВК в США через допомогу російським військам у війни проти України. 

Так, законодавство Сполучених Штатів дозволяє запроваджувати проти членів та структур транснаціональних злочинних організацій санкції. Зокрема, замороження будь-яких активів ПВК у США та заборону американським громадянам надавати кошти, товари чи послуги «вагнерівцям», розповідало CNN.

У США раніше заявляли, що ПВК «Вагнера» отримала партію зброї з Північної Кореї для зміцнення російських сил в Україні, що є ознакою розширення ролі найманців у війні. Хоча з даних розвідки у США вважають, що кількість зброї з КНДР не змінить динаміки бойових дій в Україні, таке постачання є прямим порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН.

Згодом речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі повідомив, що Сполучені Штати поділилися своїми розвідданими з групою експертів від Комітету Ради Безпеки ООН із санкцій щодо КНДР про те, що Північна Корея постачає озброєння до росії.

Так, США оприлюднили нещодавно розсекречені фотографії російських вагонів, які у листопаді 2022 року прямували з росії до Північної Кореї та назад, що, на думку США, було першим постачанням зброї для приватної військової компанії «Вагнер».

Новини

26 квітня 2024
25 квітня 2024