У Києві викрили брата та сестру, які робили документи для переправки призовників за кордон

  • 17:53
  • 24.01.2023

Поліція Києва викрила двох уродженців Дніпропетровської області, які в столиці налагодили незаконне виготовлення документів для перетину кордону військовозобов'язаними громадянами. За свої послуги вони отримували 5000 доларів США.

Про це повідомляє ГУНП у Києві.

За даними слідства, чоловік 1995 року народження, його сестра, 1981 року та невстановлена особа підробляли довідки із зазначенням хронічних хвороб, які є підставою для виключення осіб із військового обліку.

Під час проведення обшуків у квартирах зловмисників у Києві та Дніпрі було вилучено чорнові записи, документи, 11 тисяч євро та 2,5 тисячі доларів США, отримані від протиправної діяльності.

Прокуратури повідомили фігурантам про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України (сприяння у незаконному переправленні осіб через державний кордон України шляхом надання коштів, вчинене за корисливими мотивами).

Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Слідчі звернулися до суду з клопотанням про утримання порушників під вартою. Досудове розслідування продовжується.

Також поліцейські проводять заходи щодо встановлення інших учасників злочинної схеми.


 

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024