Україні можуть знадобитися додаткові обсяги імпорту газу, - Оператор ГТС

  • 15:14
  • 09.12.2022
_gazova_plita_gettyimages_1362974378_9_650x410

Україні можуть знадобитися додаткові обсяги імпорту газу для гарантування безпеки постачання. На цьому під час виступу на Central European Energy Day 2022 наголосив т.в.о. голови Оператора ГТС України Павел Станчак.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Керівник ОГТСУ закликав міжнародних партнерів задля стабільності та подальшого планування ринку країн Центрально-Східної Європи (ЦСЄ) збільшити гарантовані потужності в точках з’єднання з Україною на довготривалій основі.

Як зазначив під час презентації Станчак, зі свого боку Україна може зробити свій внесок у безпеку постачання шляхом надання доступу до підземних газових сховищ в режимі «митний склад» (без податків і митних зборів), забезпечення доступу до регіонального транзиту газу на короткі відстані між країнами ЦСЄ, інтеграції в галузь відновлюваної газової промисловості та сприяння переходу до зеленої енергії.

Нагадаємо, у 2022 році Україна отримала можливість фізично імпортувати газ з Польщі. Гарантовані потужності (day-ahead) для імпорту газу з Польщі до України складають 4 млн кубометрів на добу.

Нагадаємо, ціна на газ в Європі піднялася вище за $1700.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024