Суд обрав запобіжний захід колишньому голові НБУ

  • 19:16
  • 08.12.2022
2788415

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід у вигляді заочного арешту без права внесення застави для екс-голови Національного банку Кирила Шевченка.

Про це повідомила Спеціальна антикорупційна прокуратура (САП) у четвер, 8 грудня.

– За клопотанням НАБУ та САП суддя ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому голові Національного банку України, підозрюваному в організації злочинної схеми заволодіння коштами банку в особливо великих розмірах, – йдеться у повідомленні.

За даними антикорупціонерів, після того, як Шевченка затримають та доставлять до місця проведення досудового розслідування, суддя вирішить питання щодо застосування цього запобіжного заходу.

Сам Кирило Шевченко вже відреагував на таке рішення. Він заявив, що його не допустили до участі у судовому засіданні в онлайн-форматі.

– Отримавши повний текст сьогоднішнього рішення, я обов'язково подам апеляцію, – запевнив він і поскаржився на «політичне переслідування».

Нагадаємо, 4 жовтня Шевченко заявив, що подає у відставку нібито за станом здоров'я, а вже 6 жовтня стало відомо, що на нього заведено справу в НАБУ та САП. Цього ж дня його було звільнено з посади голови НБУ. Незабаром екс-глава Нацбанку з'явився у Європі.

Кирила Шевченка та ще чотирьох високопосадовців Укргазбанку підозрюють у схемі виведення понад 200 млн гривень із державного банку.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

18 квітня 2024
17 квітня 2024