Росія хоче не говорити, а заморозити війну для нового наступу весною, - генсек НАТО

  • 12:49
  • 07.12.2022
gettyimages_1322397613_14_650x410

Умов для завершення війни в Україні шляхом дипломатії наразі немає. Росія хоче не переговорів, а замороження конфлікту, аби підготуватися до нового наступу весною.

Про це повідомив генсек НАТО Єнс Столтенберг на заході Global Boardroom, передає FT.

– Ми передбачили повномасштабне вторгнення (РФ в Україну - ред.) восени минулого року. Зараз ми бачимо те, що Росія намагається заморозити конфлікт, щоб відновитися та розпочати новий наступ наступної весни, - сказав Столтенберг.

При цьому генсек НАТО підкреслив, західні союзники повинні й далі продовжувати надавати зброю Україні.

Він також припустив, що, ймовірно, що «взимку конфлікт увійде в більш спокійну фазу», обидві сторони прагнутимуть перегрупувати та переозброїти свої сили, а тому країни НАТО повинні продовжувати надавати підтримку Україні.

– Росія не показала жодних ознак бажання мирного припинення війни. Чим більше ми хочемо мирного вирішення, тим терміновіше ми надаємо військову підтримку Україні. Зараз Україна має імпульс, а країни НАТО постійно розглядають, які види озброєння ми можемо передати Києву, - підсумував Столтенберг.

Нагадаємо, Збройні сили України минулої доби ліквідували ще 540 окупантів. Усього з початку повномасштабного вторгнення втрати Росії становили 92 740 військових.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024