Данілов відповів на заяву Макрона про гарантії безпеки для РФ

  • 19:16
  • 04.12.2022

Гарантією безпеки для РФ можна вважати те, що європейська судова система є гуманною і вирок в Гаазі не передбачає смертної кари.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов у Facebook.

– Країні-терористу та вбивці хочуть надати гарантії безпеки? Замість Нюрнбергу – підписання угоди з РФ і рукостискання? Українська кров на руках Путіна не завадить business as usual? Дивна логіка підкилимної дипломатії, час якої скінчився. Єдина гарантія – це гуманізм європейської судової системи, після вироку в Гаазі не передбачено смертної кари, - висловив свою думку Данілов.

Секретар РНБО наголосив, що нині треба гарантувати безпеку світу від Росії, а не навпаки.

– Досвід Будапешту вам в пригоді. Коли ти беззбройний, ти не становиш загрозу. Ми, на жаль, знаємо. Денуклеаризована й демілітаризована т.зв. Росія – найкраща гарантія миру для Європи та світу, – підсумував Данілов.

Так прокоментував Данілов заяву президента Франції Еммануеля Макрона, який сказав, що Захід повинен розглянути, як задовольнити потребу Росії в гарантіях безпеки, якщо її президент Володимир Путін погодиться на переговори про припинення війни в Україні.

Нагадаємо, російські війська щодня втрачають на Бахмутському напрямку понад 50 осіб. Стільки ж окупантів отримують поранення.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024