Жданов відповів, чи буде нова хвиля мобілізації в Україні

  • 17:10
  • 04.12.2022
1668862126-7156

Мобілізовані українські військовослужбовці воюватимуть до переможного кінця. Нової хвилі мобілізації в Україні не буде.

Таку заяву зробив військовий експерт Олег Жданов, відповідаючи на питання про те, коли очікується демобілізація українських військовослужбовців. За його словами, в Україні немає такого поняття, як «хвилі» мобілізації.

– Ми мобілізували достатню кількість людей. Зараз Міністерство оборони або Генеральний штаб проводить «підживлення». Тобто вони донабирають необхідну кількість людей необхідних спеціальностей... Я так розумію, що система налагоджена таким чином, що Збройним силам достатньо кількості людей, необхідна тільки домобілізація, - зазначив експерт.

За словами Жданова, призвані військовослужбовці воюватимуть до закінчення війни.

– Але це не означає, що всі дев'ять місяців вони у бою, в окопі, на передовій. Чим далі від початку, тим більш організовано працює система ротації військ на передньому краї. Також Верховна Рада на законодавчому рівні ввела відпустки до 10 діб для кожного військовослужбовця, – додав він.

Нагадаємо, раніше начальник управління штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач розповів, що мобілізація в Україні може посилитися у разі виникнення відповідної ситуації на фронті. У кожного центру комплектування і соцпідтримки (військкомату) є план за кількістю фахівців, яких потрібно призвати.

Як відомо, після початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року в Україні запровадили воєнний стан. Тоді ж була оголошена і загальна мобілізація. Зараз вони діють до 21 листопада 2022 року

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

24 квітня 2024
23 квітня 2024